Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ηλίθιο Κράτος


Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη το να θυμώσει κανείς είναι εύκολο. Δύσκολο είναι να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό, στη σωστή στιγμή, για την σωστή αιτία και με το σωστό τρόπο.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα όμως για τους διοικούντες. Σαν το μανιοκαταθλιπτικό ασθενή ο κρατικός μηχανισμός εξαπολύει τους κεραυνούς της οργής του σε άσχετους και την ίδια στιγμή ανέχεται τα πάντα από άλλους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο από πίσω, κάποια συνωμοσία για να φιμώσουν τη νεολαία. Απλά το κράτος είναι ηλίθιο. Αυτοί που διοικούν δεν ξέρουν να διοικούν. Αυτοί που αποφασίζουν δεν ξέρουν να αποφασίζουν.

Και το χειρότερο είναι ότι όλους αυτούς, που θεωρούν ότι η πολιτική τους δεινότητα εξαντλείται σε μια δύο ατάκες στις ειδήσεις των οκτώ, εμείς τους έχουμε ψηφίσει, εμείς τους έχουμε αναδείξει και ανεχθεί. Το ηλίθιο αυτό κράτος είναι η εικόνα μας στο καθρέφτη.

Εμείς σκοτώσαμε το παιδί, εμείς κάψαμε τα μαγαζιά και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, εμείς οδηγήσαμε τη χώρα αυτή στη παρακμή. Η ευθύνη είναι συλλογική.

Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω ταπεινά συγνώμη στη κόρη μου για αυτό το τέρας που της παραδίδω. Μακάρι να τα καταφέρει καλύτερα από μένα.

9 σχόλια:

γ.κ. είπε...

Σου έχω αφήσει ένα σχόλιο στον βασικό μέτοχο και το επαναλαμβάνω

Μπράβο έτσι το βλέπω και γω

"Εμείς σκοτώσαμε το παιδί, εμείς κάψαμε τα μαγαζιά και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, εμείς οδηγήσαμε τη χώρα αυτή στη παρακμή. Η ευθύνη είναι συλλογική.

Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω ταπεινά συγνώμη στη κόρη μου για αυτό το τέρας που της παραδίδω. Μακάρι να τα καταφέρει καλύτερα από μένα.

καλώς σε βρήκα

elias είπε...

Ευχαριστώ ψουξ για το σχόλιο σου. Η βασική ιδέα είναι ότι εφόσον ανήκουμε σε μια κοινωνία,υπάρχει πολιτική ευθύνη δικιά μας, τόσο για τις πράξεις μας όσο και για την αδράνεια μας.

doctor είπε...

Γράφεις τόσο ωραία, το κακό είναι ότι γράφεις σπάνια!!!

Δημήτρης

Unknown είπε...

ανώνυμε, αυτό το θλιβερό σχόλιο με την κα Διαμαντοπούλου είναι αηδιαστικό. Τα ίδια ακριβώς που είπε, λένε εκατοντάδες νοημονες πολίτες χρόνια τώρα.

elias είπε...

Ευχαριστώ δόκτωρα αλλά τα παραλές. Αυτός που γράφει πραγματικά καλά είσαι εσύ, που με υπομονή μαζεύσεις πηγές και πληροφορίες για τα κείμενα σου. Πραγματικά να ξέρεις ότι σε θαυμάζω και κατανοώ πόσο δύσκολο πράγμα είναι η καλή γραφή.

vasikos metoxos είπε...

χρόνια πολλά αγαπητέ με υγεία και ευτυχία. Παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν γύρω μας και σε πείσμα των στρατευμένων κονδυλοφόρων της διαφθοράς, οι ευχές μας ας πιάσουν τόπο.

doctor είπε...

elias, my friend με κάνεις και κοκκινίζω αλλά επιμένω ότι πρέπει να γράφεις πιο συχνά!

Καλή χρονιά εύχομαι!

doctor

elias είπε...

@vasiko
τα λόγια είναι μάγια βασικέ, και όταν μάθει κανείς το τρόπο μπορεί να δέσει το κόσμο.

Άσε τους άλλους βουρλίζονται, εσύ ξέρεις καλά ότι ένα καλό κείμενο ζυγίζει περισσότερο από χίλιες άναρθρες κραυγές.

Χρόνια πολλά

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Είναι αυτονόητο πως και εμείς φταίμε για τα χάλια της χώρας στην οποία ζούμε.

Ο Αριστοτέλης μάλλον θα με γνώριζε μιας και είμαι υπερβολικά οξύθημος :P